Ціни на м'ясо обігнали інфляцію: скільки українці заплатять за курятину, свинину та яловичину.


Український ринок м'ясної продукції пережив значне зростання цін, яке перевищило темпи інфляції. Експерти вказують на кілька причин цього явища, але найбільше куряче м'ясо дорожчає.
"Найрізкіше зросла вартість курячого м'яса. Куряче філе подорожчало на 11%, коштуючи 222 гривні за кілограм, що становить на 39% більше, ніж минулого року," - пояснюють фахівці.
Ціни на яловичину теж підскочили. Гуляш подорожчав на 6% лише за місяць, і тепер вартує 336 гривень за кілограм. Щодо свинячої шії, то ціни у червні залишались стабільними на рівні 330 грн/кг, але за рік вони зросли на 31%.
Причини зростання цін
Експерти частково пояснюють стрімке підвищення цін на куряче м'ясо збільшенням витрат на корми для птиці, тоді як зростання цін на яловичину пов'язують з обмеженою пропозицією цього виду м'яса на ринку.
Підвищення цін на м'ясні продукти в Україні призвело до значного обтяження споживачів, які тепер витрачають більше коштів на покупку м'яса. Різке зростання цін на куряче м'ясо може також вплинути на господарство країни через зниження споживчої активності.
Українські ціни на м'ясо стрімко зростають, перевищуючи темпи інфляції. Серед причин підвищення цін - збільшення витрат на корми для птиці та обмежена пропозиція яловичини на ринку.
Читайте також
- Ремонт у квартирі — скільки доведеться викласти у 2025 році
- Субсидія і борги за комуналку — кому вдасться отримати допомогу
- Дешевше яйця не знайти — куди піти за вигодою і що буде з цінами
- Україна має розвинути агровідносини з Індією — Марчук
- Тарифи на зняття готівки у ПриватБанку — як не переплачувати
- Долар чи євро — чого чекати від курсу та що краще купувати